SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

27 feb. 2010

Bits d'intel·ligència

BITS D'INTEL·LIGÈNCIA

"L'herència i l'ambient són trampolins, no cel·les de presons"
Glenn Doman 


Glenn Doman, fisioterapeuta nordamericà, expert en estimulació d'infants amb lesions cerebrals i amb problemes d'aprenentatge, va escriure el llibre "Com ensenyar al seu nadó". Aquest llibre va tenir un gran èxit. Explica, entre d'altres coses, la metodologia del treball amb bits d'intel·ligència. Aquesta tècnica d'ensenyament - aprenentatge consisteix en mostrar a l'infant targetes, cartolines, amb una imatge clara d'allò que es vol representar: animals, objectes, números, paraules... Pot ser qualsevol cosa. Cada unitat d'intel·ligència ha de ser precisa, discreta, clara, i l'exposició ha de ser breu. Aquestes targetes s'han de presentar de manera metòdica, sense presionar a l'infant, intentant que pasi una estona divertida i agradable. També s'han d'anar canviant per tal que no s'avorreixi.

En aquest vídeo podem veure alguns exemples de com ho fan alguns pares amb infants ben petits... i els resultats que obtenen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada