SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

26 feb. 2010

LA PRESTATGERIA: PROPOSTES PER AL CICLE D'INFANTIL

Hem trobat a una escola, unes mestres, que realitzen unes activitats molt interessants amb els nens i nenes de 3, 4 i 5 anys. 

- A P-3 tenim EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA. Cada setmana  un nen o nena de la classe és el protagonista i explica als seus companys coses seves i de la seva família: com es diuen els seus parents, si tenen germanets, que fan habitualment a casa, anècdotes de quan eren més petits, etc. Per tal que aquestes explicacions siguin més enriquidores porten fotografies, joguines, robeta de quan eren nadons, algun vídeo, alguna cançó que els agrada... 

- A P-4, amb l'activitat EL VIATGER I LA VIATGERA els alumnes s'emporten, per torns, a la mascota de la classe (un peluix) durant tot el cap de setmana. Quan tornen el dilluns expliquen als seus companys i companyes quines activitats han fet amb ella.

- I a P-5 tenim  LES EXPERTES I ELS EXPERTS. Els nanos expliquen als seus companys allò que saben fer més bé i ho demostren de la millor manera: fent-ho.

Aquestes activitats són una eina molt útil per enriquir el vocabulari dels nens i nenes, de conèixe'ls, de relacionar la família amb l'escola, de fer-los sentir curiositat i desenvolupar la seva creativitat i el sentit de responsabilitat, alhora que s'estimula la seva autoestima (tots sabem fer alguna cosa bé) i desenvolupen les seves capacitats d'una manera motivadora i sorprenent (especialment perquè els que ens acaben sorprenent sempre són ells a nosaltres).

No hay comentarios:

Publicar un comentario