SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

26 feb. 2010

QUÈ ÉS LA PRESTATGERIA?

La Prestatgeria Digital és un recurs des del que podem crear i accedir a llibres virtuals des del nostre ordinador.

Els llibres digitals són llibres que es publiquen directament a Internet. Des de La Prestatgeria Digital de l'XTEC donen l'oportunitat i els recursos als centres docents de crear tants llibres virtuals com necessiten. des dels centres els assignen al professorat. Per tal que tots (i totes) puguem accedir a aquestes publicacions, disposa d'un catàleg digital.

Voleu saber com es fa un llibre digital?

Per saber com són, com s'elaboren i com funcionen els llibres digitals l'XTEC ens ha facilitat la tasca proporcionant-nos un exemple de llibre digital on tenim un tutorial, pas a pas, amb tota l'informació necessària.

I què podem fer amb La Prestatgeria a Educació Infantil?

Trobem que és una eina molt pràctica i còmoda, un espai de col·laboració entre mestres i entre centres, a més a més d'una eina de comunicació amb les famílies molt potent. Com a futures mestres d'infantil pensem que ofereix moltes possibilitats i bones idees per anar ampliant els nostres coneixements. Altres avantatges que trobem són:

- Arriben a un ventalll molt ampli de persones, no queda dins de la comunitat educativa, tothom pot veure què es fa a l'escola.

- Es poden escriure de manera col·laborativa, optimitzant el temps i sense necessitat d'estar en el mateix espai.

- Els llibres es poden editar tantes vegades com es vulgui i, per tant, afavoreix el procés de revisió i correcció.

L'única desavantatge que veiem, ara per ara, és que fins que no siguem mestres i treballem a una escola no podrem fer el nostre propi llibre digital. De moment, el que farem serà cercar recursos que ens agradin i que pensem que ens seran d'utilitat i els compartirem amb vosaltres. També us oferim l'oportunitat de compartir les vostres troballes amb nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada