SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

27 feb. 2010

Una mà de contes

UNA MÀ DE CONTES

Una de contes és un recurs que proporciona als infants la possibilitat de gaudir de l'escolta d'un centenar de contes provinents de tradicions culturals diverses. Aquests contes combinen la literatura oral i escrita amb la il·lustració, les arts plàstiques i la música. "Una veu en off" explica un conte mentre que es veu com s'il·lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage entre d'altres... de manera que només es veu la il·lustració i les mans de l'artista plàstic. D'aquí prové el nom d"Una mà de contes" i de les agrupacions de cinc en cinc, com els dits de la mà. 

Aquest espai pretén fonamentar l'interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il·lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per la varietat de tècniques plàstiques i artístiques que es presenten.
Aquest recurs permet a l'infant triar un conte a través del personatge, l'origen geogràfic del conte, la tècnica emprada, el títol, l'autor o per l'il·lustrador. A més a més, també ofereix la possibilitat de realitzar un taller. L'infant pot triar entre els següents: 
  • Dibuix del conte preferit
  • Creació de personatges i situacions per a un conte nou
  • Retall i composició
  • Contes il·lustrats
  • Subtitulat
Aquests tallers desperten l'interès pels contes en els més petits, a més de fomentar la creativitat, ja que ells mateixos poden crear un nou conte amb diverses tècniques i posar-hi un text. 

Considerem que una mà de contes és un recurs molt útil ja que ofereix un gran ventall de contes de diverses cultures que el/la mestre/a pot tenir fàcilment a l'abast. Alhora, és atractiu per als infants més petits ja que poden crear els seus propis contes i penjar-los al blog d'Una mà de contes, que permet veure les produccions d'altres infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario