SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

20 mar. 2010

EINES PER UN AULA INTERACTIVA

Hem estat a l'Expodidàctica i hem descobert un munt de coses!
Estem molt interesades en el funcionament de les Pissarres Digitals, de les que us tornarem a parlar més endavant. Hem vist que al voltant d'aquesta eina i ha una sèrie d'accesoris que són interesants d'utilitzar, com ara:

El Projector

Aquest element ha experimentat una evolució molt gran, el fan de mida més petita, amb nous soports, transportable d'un aula a un altra, llànties que duren més. Podem trobar un munt de models però hi ha un aspecte que volem resaltar. Els projectors a les aules produeixen reflexos i ombres sobre la pantalla i quan els mestres i els alumnes el fan servir tapen part dels continguts que s'estan presentat. Per solucionar aquest problema el que s'ha fet és acortar la distància en la que s'ha de col·locar l'equip. És a dir, és millor tenir un projector de tir curt o ultracurt, instal·lat al damunt del suport on projectem. I com una imatge val més que mil paraules...

El Visualitzador Digital

Aquesta és una eina que pensem que s'anirà incorporant sens dubta com suport i ampliació de les activitats a l'aula. Té incorporada una càmara digital que captura imatges fixes i en moviment a temps real, també permet fer diapositives. Obre un ampli ventall de possibilitats de treball amb els nens, d'una manera innovadora i motivadora. Es pot gravar en vídeo i en audio, d'aquesta manera els nens poden veure i sentir el que han fet al moment següent d'haver-ho fet. És molt senzill d'utilitzar, amb poques funcions i pocs botons. Altres avantatges que trobem: és còmod per transportar, és força petit i lleuger, i es pot fer servir a diferents aules, estalvia temps a les classes, ja que tot es fa a temps real.

4 comentarios:

 1. Hola Patricia, Mariana, Lídia, Míriam i Cori! Sóc la Diana, el vostre blog és molt interessant, hi ha diversos recursos TIC i eines que tant de bo les tinguéssim a l'escola, seria molt enriquidor pels nostres alumnes i per nosaltres mateixes! M'encantaria que en un futur, el meu blog us pogués servir d'ajuda o de font de recursos al llarg de la vostra carrera professional ja que aquesta és una de les raons pel qual el vaig crear. Espero que de mica en mica, Internet sigui també punt de trobada i d'intercanvi d'idees i materials en català!!! Em faria molta il.lusió continuar en contacte amb vosaltres i us vull felicitar per la feina que ja heu fet i tota la que de ben segur fareu en un futur!

  ResponderEliminar
 2. Hola Diana!

  Està clar que encara ens queden moltes coses per aprendre i el fet que hi hagi persones que ofereixin recursos i experiències sempre és molt enriquidor.

  Hi tant que podem continuar en contacte!

  ResponderEliminar
 3. Noies, si passeu pel meu blog hi trobareu un premi per vosaltres. Moltes felicitats!

  ResponderEliminar
 4. Moltes gràcies Diana, per visitar-nos i donar-nos el teu suport! Una abraçada!

  ResponderEliminar