SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

27 mar. 2010

Internet segura

IQUA - INTERNET SEGURA

Volem mostrar-vos una web realment profitosa per totes les persones que treballem amb infants i tenim accés a les famílies. Es tracta de la web IQUA de l'Agència de Qualitat d'Internet. Aquesta entitat vetlla per convertir-se en un referent comú per l'Administració, les empreses, els operadors, les associacions i els usuaris que treballen en la millora i la qualitat a Internet. 


Aquesta entitat considera que és important que la innovació tecnològica proporcioni solucions que possibilitin una navegació segura, com ara la gestió de la identitat digital. A través d'aquesta gestió, l'usuari seria l'amo de la informació relativa a la seva persona i podria decidir quina part d'aquesta informació vol compartir i quina no. També, permetria la creació de cercles de confiança a Internet que equivaldrien a barris segurs per on caminar. I a través d'aquests cercles de confiança, es garantiria la seguretat en la navegació dels menors d'edat. 

Per tant: 

1)La utilització de les TIC planteja reptes importants al dret actual que es troba limitat per la territorialitat en la seva aplicació i per la seva lenta reacció als dilemes que es van plantejant. Per això, temes com ara la protecció del menor en aquest context tenen escassa regulació. 
2) Les administracions públiques en el marc de les seves competències han de lluitar contra els riscos que es plantegen, així com promoure totes les iniciatives legislatives que considerin oportunes. En aquest sentit estan actuant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i el Defensor del Menor. 
3) Destaca la importància d'aplicar el sentit comú que s'ha de traslladar del món real al món virtual i també la necessitat de mantenir un diàleg amb els nens. És important no utilitzar Internet com a mainaderes electròniques i que els pares coneguin les TIC per tal que el seu ús sigui natural per als nens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada