SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 mar. 2010

LA PISSARRA DIGITAL, UN RECURS INNOVADOR

El passat dissabte, a l'Expodidàctica, en una de les conferències explicaven els canvis positius que pot suposar utilitzar les pissarres digitals dins l'aula, tant en la manera d'aprendre de l'alumnat com en la manera d'ensenyar dels mestres.

En relació amb l'aprenentatge de l'alumnat assenyalaven que és una manera de treballar amb més coherència amb el nou currículum, ja que la utilització de la pissarra digital a l'aula permet el desenvolupament de totes les competències a Primària i de les capacitats a Infantil. A més, afavoreix un treball transversal i interdisciplinar.
Els alumnes es senten més motivats i augmenta la seva capacitat d'atenció, a més, del seu ritme i gestió de la dinàmica de l'aula. Permet ajustar-se als diversos estils d'aprenentatge de l'alumne/a oferint un ampli ventall de recursos i estímuls que afavoreixen l'èxit, fins i tot és ell/a mateix/a que es pot avaluar.

El treball amb les PDI també promou el treball col·laboratiu i afavoreix les relacions entre altres grups del centre.

Permet un ràpid accés a qualsevol informació dels temes que poden sorgir a la classe i possibilita la interacció en les tres llengües d'aprenentatge (anglès, castellà i català) de forma funcional i des de una vessant comunicativa.

S'utilitza menys paper, menys llibres de text i la pissarra de guix es converteix en un recurs auxiliar.

La incorporació de la pissarra digital a la classe també influeix en la manera de treballar del professorat. Els mestres són més competents digitalment, tenen més recursos que comparteixen amb els companys/es, i, per tant, potencien la cohesió de l'equip de mestres.

A més, aprenen juntament amb l'alumnat, ja que accedeixen al mateix temps a informacions noves. Aquest fet potencia el paper de guia de l'aprenentatge.

Després d'observar tots aquestes aspectes positius que aporta la utilització de la pissarra digital a la classe, podem concloure que és un recurs ple de riquesa educativa tant per l'alumnat com per el professorat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada