SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

11 mar. 2010

RADIO SCHOOL (ÚS INTERACTIU DE LA RÀDIO)

Avui hem tingut l'oportunitat d'assistir a una conferència de         Maria Kreft. Ens comentava la seva experiència a partir d'un estudi de cas realitzat a diversos pobles de Zàmbia, on l'educació s'impartia a través de la ràdio. Concretament, s'ha centrat en la zona de Chikuni
Ha comentat que milers de pares no poden permetre's el promig de 157 dòlars necessaris per curs per tal que els seus fills puguin anar a l'escola pública o privada, en un país on més del 80% de la població viu amb menys d'un dòlar al dia. Per tant, s'ha apostat per un projecte on la ràdio és la principal eina d'aprenentatge disponible. Es tracta del programa "Taonga market" Radio School, un projecte especialment senzill produït al llarg dels territoris més desfavorits. 
Un grup de mestres (mentors) voluntaris carreguen els receptors que funcionen amb energia solar o bé eòlica, i amb uns pissarrons improvitzats, imparteixen les seves classes a qualsevol lloc, fins i tot, sota dels arbres. 

Aquestes lliçons són essencials a Zàmbia, sobretot per la gran devastació causada pel Sida, que provoca la mort de molts mestres abans que els seus possibles substituts puguin ser intruïts. 
En aquests moments, els alumnes poden arribar a caminar uns 10 Km fins arribar a aquestes escoles "improvitzades" però abans de tenir l'estació de ràdio, podien arribar a caminar 50 Km en un dia. 


Els mentors (mestres) ajuden als infants a seguir els programes educatius que s'emeten i fan amb ells els exercicis i els simulacres abans i després del programa que s'emet. Organitzen als alumnes en petits grups i els tradueixen tot allò que van escoltant per la ràdio. El programa va donant orientacions als tutors i ells orienten als seus alumnes. Molts mestres comenten que els és difícil ensenyar als seus alumnes quan ells mateixos no han tingut l'experiència de llegir; però realment tenen l'interès i la il·lusió d'aprendre nous mètodes actius per ensenyar als seus alumnes a llegir. 
Tot i això, els alumnes que segueixen el programa "Aprenent al mercat Taonga" aconsegueixen millors resultats que els de l'escola pública. Aquest projecte educatiu ofereix als infants una educació completa fins al setè grau, garantint la funcionalitat dels seus aprenentatges i convertint-los en un sector actiu dins de la seva comunitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada