SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 sept. 2010

LA TARDOR myspace layouts myspace layouts

La tardor comença el 23 de setembre i acabarà el 23 de novembre. A moltes aules d'infantil es treballarà aquesta estació de l'any amb diferents activitats. El nom de tardor ve de "autumnus" que vol dir disminució del verdor. El paisatge canvia inundant-nos amb marrons, vermells, taronges i grocs. També és l'estació de les collites, podem gaudir de raïm, castanyes, carabasses, nous, magranas, moniatos, bolets...


Com ens adonem de que comença la tardor? Plourà durant alguns dies encara i que gaudirem d'algun dia de sol. El paisatge començarà a canviar amb el canvi de color de les fulles dels arbres, que poc a poc aniran caient al terra.

Us portem aquest glog preparat especialment pensant en la tardor que arriba, amb cançó, poema, dita...


21 sept. 2010

BOOHBAH

Si us va agradar Poisson Rouge, segur que aquesta pàgina web també us agradarà.

La zona Boohbah ens aporta una sèrie de jocs interactius pensats per a nens petits (i no tant petits, proveu!) presentats d'una manera variada i estimulant.Hi ha una sèrie d'activitats plenes de colorit i sons on els nens i nenes aprendran explorant per si mateixos. Al començament de la pàgina podem veure una sèrie de bombolles amb els colors de l'arc de San Martí. Cada bombolla té un so (poden fer música) i cadascuna porta a una activitat diferent. Hi ha molta varietat. També hi ha ben al mig una caixa de sorpreses on trobarem altres jocs.


Pensem que és una pàgina ideal per els infants que tot comencen a fer servir l'ordinador: per aprendre a controlar el ratolí, per relacionar el moviment amb el so, per desenvolupar la coordinació óculo-manual, per afinar la motricitat fina...

Esperem que us agradi i que us sigui d'utilitat!!

7 sept. 2010

GIFTS ANIMATS PER AL VOSTRE BLOGHem trobat aqueta pàgina web  (bigoo. ws) que ens proporciona diversos i variats recursos; des d'imatges, icones, imatges rutilants (aquestes que s'inserten i llueixen), marcs per a fotos o per a imatges, etc., etc.

                                      myspace layout codes
 
Nosaltres us la portem perquè trobem interessants els gifts animats per al blog, pàgines web o treballs que volguem "animar". Aquesta concretament, la trobem ben pràctica perquè és eficient, no falla, està ben estructurada (per ordre alfabètic) i nomès hem de clicar a la imatge que desitgem perquè ens surti la seva URL.

Insertar-los és mot fàcil, anirem pas per pas.

1. S'ha d'anar a la pàgina web que volem fer servir.
2. A continuació (en el cas de la que us proporcionem) anar a l'enllaç que tenen a l'esquerra de gifts animats.
3. Una vegada alli, seleccionar, per tema, el que més ens agradi.
4. Copiem el codi que ens proporcionen (la URL).
5. I  a continuació l'enganxem al perfil, a la entrada o allí on volem el gift animat i ja està!!! I per a mostra aquí us portem alguns de ben maquets.

                                            myspace backgrounds images
Està bé tenir-ne a mà petits recursos com aquest que ens faciliten la tasca i ens serveixen per fer més atractiva la presentació del nostre treball.

Hi ha moltes pàgines que proporcionen gifts, però moltes vegades no van acompanyats de la URL. Si coneixeu alguna altra pàgina web com la que us presentem en aquesta ocasió us agraïrem que la compartiu amb tots i totes nosaltres.

Esperem que aquesta us agradi!!

Recursos per a l'aula

RECURSOS PER A L'AULA

Aqui us portem altra pàgina on podem trobar molt de material, recursos... per la nostra tasca a l'aula. Hi ha uns llapis que són desplegables; al de recursos podem trobar fulls de treball de lectoescriptura (hi ha abecedaris), de grafomotricitat, de matemàtiques, de l'esquema corporal, etc. Us portem alguns exemples i com no, el link per que aneu a fer una ullada. El nom de la web és Recursos per a el aula i per anar-hi heu de clicar damunt.
Trobem que és una pàgina web molt ben estructurada i pràctica on trobarem material, articles, i si més no, idees per elaborar el nostre propi material.

Esperem que us sigui d'utilitat!

5 sept. 2010

COMENÇA EL COLE!!!

En aquesta setmana que entra els més petits de la casa comencen o es reincorporen a l'escola. Per molts, tot és nou i ens costarà adaptar-nos als canvis, rutines... Però amb il·lusió i moltes ganes per part de tots, aqest serà l'inici de nous projectes i aventures!!

4 sept. 2010

Kideos

KIDEOS, VIDEOS PER A NENS

Kideos recopila videos per a nens publicats en plataformes com Youtube i d'altres, però facilita enormement la seva recerca, ja que els classifica per tipus i edats recomanades. Podem trobar videos de Baby Einstein, Disney o Dr. Seuss entre d'altres.

La pàgina permet registrar-se per a poder crear la teva pròpia selecció de vídeos (playlist) i també inhabilitar els enllaços a pàgines externes, amb la finalitat que els nens i nenes puguin navegar amb seguretat.

La majoria de vídeos estan en anglès encara que, sobretot els dirigits a edats més primerenques tenen poc contingut verbal, i també tenen una categoria específica per a videos en espanyol.

Cada vegada que s'impulsa l'ús del vídeo en un context educatiu, mai l'haurem considerar com un simple entreteniment descontextualitzador del procés, però sí com a material per a la planificació de qualsevol unitat  didàctica  i també tenir clar si a l'hora d'utilitzar-lo aconseguirem els objectius didàctics que es busquen.

3 sept. 2010

SOMRIU I SIGUES FELIÇ!!

Un vídeo que ens fa què pensar...Es tracta de petites coses que hem de tenir en compte, però que de vegades queden oblidades en un racó...
NOVETATS DEL CURS 2010-2011

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, presenta els eixos principals del curs 2010-2011.L'avançament del calendari escolar, l'aprovació del Decret d'autonomia i una nova prova d'avaluació a 4t d'ESO són les principals novetats del curs 2010-2011, juntament amb l'extensió del Projecte eduCAT1x1.

Hi esteu d'acord amb els canvis?