SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

21 oct. 2010

LA CASTANYADA


Al novembre, quan la tardor ja és ben present, se celebra a catalunya una tradició popular, La Castanyada. Concretament el dia de Tots Sants, l'1 de novembre, però ja uns dies abans a les escoles i a les llars, també als carrers, gaudim de castanyes i de la figura de la castanyera (moltes vegades són els propis joves dels instituts que ens venen aquest frui). Actualment La castanyada és una festa en la que amics i familiars es troben per pasar-s'ho d'alló més bé i fer un sopar on de ben segur es menjaran castanyes, moniatos i panellets.


Us portem un seguit d'activitats que ens facilita la pàgina de l'edu365 i que tenen a veure amb com celebrem i treballem aquesta festa a les escoles. Als nens i nenes que hi participen els agrada moltísim, feu un petit tast i ja ens explicareu com ha anat!!
També volem compartir amb vosaltres un glog pensat i fet especialment per aquests dies, amb la cançó de la castanyera, la recepta dels panellets i la cançó d'en Marrameu:

UNA MOSCA

Us presentem el clip no oficial de la versió que en Joan Miquel Oliver ha fet de la versió d'aquesta cançoneta que tant agrada als infants cantar a l'escola. Compartim amb tots i totes vosaltres alguns clàsics de la cançó infantil catalana, i aquesta n'és una .

L'acompanyem del full amb la lletra per tal que el pugueu fer servir a l'escola.17 oct. 2010

TOTS SOM DIFERENTS!
I aquesta diferència és el que ens fa tan especials, oi? Ja que no hi ha necessitat de paraules per poder transmetre el que volem...

12 oct. 2010

CANTAR I APRENDRE

Per què és important ensenyar a través de les cançons? Després d'una classe de cant podem veure que els alumnes se senten alegres, vitals, harmonitzats i que sempre s'impliquen i gaudeixen d'un moment de cançons. Us convidem a llegir  l'article El canto en la Educación Infantil de Cristina Isabel Gallego García.


7 oct. 2010

VIDEOCLIPS INFANTILS

Aquest recull de videoclips infantils l'hem trobat a l'edu365.cat. És un material molt atractiu per treballar la comprensió i expresió oral aprofitant les cançons, un recurs que sempre resulta atractiu i dóna molts bons resultats, especialment a Educació Infantil. Ensenyar les cançons mitjançant aquest recurs en pot ajudar a fer una reproducció acurada, cuidant l'entonació, el ritme... i  a més a més, estem segures que agradarà molt i molt als nens i nenes (gairebé quasi tant com a nosaltres).


Aquests viseoclips, tal com ho diuen els seus creadors, es poden complementar amb d'altres materials en paper, activitats a l'ordinador, activitats plàstiques, d'expressió corporal... Si voleu escoltarlos heu de fer clic AQUÍ
KidSmart

Us preguntareu què és KidSmart. És una pàgina web on trobem una guia per fer servir la tecnologia tant des de casa, amb els pares, com des de l'escola. Per aquesta raó ens ha semblat interessant portar-vos-la. Cada bloc té tres apartats: Aprendre i jugar junts, Integrar la tecnologia i Accés per a tots. Nosaltres ens centrarem en l'apartat dedicat als professors, encara que és molt útil fer una ullada a tots dos.


El primer que ens expliquen és on col·locar l'ordinador, com decidir els torns dels infants per passar per l'ordinador, com fer servir les diferents eines informàtiques per integrar-les amb les àrees que treballem a Educació Infantil.


L'apartat que més ens ha agradat és el de Pràctiques prometedores: aquí els/les mestres ens donen idees i consells d'activitats que ells han portat a la pràctica i que es poden fer amb les noves tecnologies, indicant-nos el nivell a qui va adreçada. A partir d'una excursió, per exemple, primer fan fotografias, després les escullen entre tots per elaborar un llibre (treballant la seqüència temporal). Us portem imatges de dues activitats:

Com fer un bitxo

Creació d'una tarjeta per algú especialAquestes eines ens permeten posar als infants en contacte amb la realitat que els envolta, cada vegada més tecnològica, on hauran de desenvolupar certes habilitats necessàries per a la vida diària. Tal com ens expliquen  a la web ... igual que moltes joguines i eines, els ordinadors poden proporcionar moltes oportunitats per ajudar als infants per aprendre, a pensar i a comunicar-se, a resoldre problemes, a prendre decisions, a practicar el que han après, a compartir descobriments i creacions ...

Esperem que us agradi aquest nou enllaç i que us sigui d'utilitat. Ja ens direu alguna cosa, esperem els vostres comentaris.