SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

22 nov. 2010

LA REVOLUCIÓ DE L'APRENENTATGE
THE LEARNING REVOLUTION - SIR KEN ROBINSON

Aquí tenim un altra xerrada de Sir Ken Robinson en dos vídeos. Després de la que vam publicar, titulada "Les escoles maten la creativitat? pensem que aquesta és igual d'inspiradora, plena de veritats i feta amb l'humor que el caracteritza. Aquesta xerrada està dividida en dos vídeos i serà interessant escoltar-la fins al final perquè... Ens diu que educació és crear les condicions perquè el talent i la pasió per la vida floreixen, ens diu que hem de fer el que ens apasiona, el que ens agrada; ens diu que necesitem un model d'educació no estandaritzat que s'adapti a les circunstàncies locals i personals, ens diu que el talent humà és excepcionalment divers i que hem d'educar tenint en conte tots aquests aspectes... Ens diu molt més. Millor l'escoltem a ell, val la pena!!Blogs especials

MI GRIMORIO ESCOLAR

Feia temps que no us recomenavem un blog d'alguna mestra d'infantil. Aquí teniu el de la Fina, molt especial i plé de receptes màgiques. Trobem que fa un treball molt maquest i imaginatiu amb els petits i que té una immensa generositat compartint-lo amb tots i totes.

Per tal que us aneu fent una idea afegirem un petit tastet del que ha fet a la festa de La Castanyada perquè ens sembla molt original. A part del treball de cançons, tradicions, murals... a l'hora d'anar a recollir les castanyes cada any els proporcionen als nens i nenes una moneda, un bitllet o, com aquest any, un xec de regal perquè paguin les seves castanyes quan les recullen. Una bona manera d'anar-los preparant pel món real i per familiaritzar-los amb els diners, la compra-venda... Què us hi sembla? Aquí en teniu el model que ha fet servir i que ha compartit amb tothom.

Us convidem a que paseu pel seu blog, anomenat  Mi grimorio escolar  i gaudiu tot el que té per oferir-nos. I com no podia ser d'altra manera l'afegim a la nostra llista de blogs especials.

Hugo l'escargot
Aquesta web és plena de recursos que poden servir tant a l'escola com a les famílies per fer activitats amb els infants. Trobem uns dissenys veritablement maquísims per fer dibuixos, diplomes, paper de carta, invitacions d'aniversari, felicitacions de nadal... També ofereixen jocs (mèmori, lotos dels infants del món, trencaclosques, de pintura i disseny online, musicals...) i fins i tot, alguna recepta de cuina!!

Us portem una petita mostra dels tresors que podeu trobar explorant aquesta web, una activitat anomenada Músic Blox on els infants poden fer les seves melodies. Només han de fer clic sobre les caixes que vulguin que sonin: les caixes de dalt són notes altes i les de sota són notes baixes. Gaudiu força!! 

També afegim una mostra d'un diploma de dents de llet que ens ha semblat molt graciosa i que podem introduir a infantil quan els comencen a caure les dents als nostres alumnes. Què us sembla a vosaltres?

Hem de dir que no trobem cap inconvenient en que estigui en llengua francesa, ja que sempre tenim la pestanya de Traduir que al moment ens porta qualsevol pàgina al nostre idioma. També hem de pensar que ens pot servir per agafar idees i crear els nostres propis diplomes, les nostres invitacions...

18 nov. 2010

ELS CASTELLS, PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

Estem de celebració!! Aquest dimarts passat, 16 de novembre de 2010, el comité Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, reunit en Nairobi (Kènia) ha decidit declarar els castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
És un moment inmillorable per treballar a les escoles aquesta tradició catalana en la que, si més no, participen alguns dels nostres infants. Com que una imatge val més que mil paraules, aquí teniu un vídeo dels castellers de Reus (de la ciudat on vivim).Què us sembla? Veiem tradició, treball en equip, integració...

17 nov. 2010

ANGLÈS A EDUCACIÓ iNFANTIL

L'espai que us presentem conté activitats online d'anglès. La pàgina es diu ClassroomcornerLa hem trobat trobem força interessant per diferents aspectes que us expliquem a continuació:


- Gradua les activitats per nivells des d'infantil fins a sisè.
- Estan agrupades per temàtica o per aspectes gramaticals.
- Són força entenedores, entretingudes i motivadores.
- El disseny és molt adequat a l'edat d'alumnes a la que va adreçat.
- Podem fer la selecció adaptant-la a la temàtica treballada a classe.
- La web està molt ben estructurada i no dona errades.
- Fan immersió llingüística, els alumnes escoltaran en tot moment les explicacions i les demandes, així com el vocabulari, en anglès.
- Van actualitzant la pàgina i afegint noves activitats.


Com exemple afegirem a continuació un enllaç als exercicis de vocabulari bàsic, on tractan el coneixement del medi. Movent el ratolí pel damunt de les imatges sentirem les diferents opcions que ens donen. Al nivell 1, per exemple, ens ofereixen temes com l'escola, el cos, la roba, la casa, la família, les joguines, els mitjans de transport, els animals...

Molt important!! Ens recomanen descarregar-nos el navegador Motzilla Firefox, ja que Internet Explorer no pot llegir moltes activitats.