SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

11 dic. 2010

EL TIÓ DE NADAL
Existeix a Catalunya una tradició que es celebra per Nadal, es El Tió o Fer cagar el Tió. Consisteix en un tronc amb ulls, nas, potes, una barretina, tapadet amb una manta per tal que no pasin fred. Els nens i nenes el van donant menjar les pells de les fruites en quant arriba a l'escola o a casa perquè la nit del 24 de desembre els porti regals i sigui genrós amb ells.
Com porta els regals? La família es reuneix al voltant del tió i els infants li canten la cançó del tió (hi ha varies versions) fent-li cops de bastó (no li fa mal perquè és de fusta, es clar). Després retiren la manteta i a sota hi ha regalets (dolços, petites joguines...).

DITES D'HIVERN

A la pàgina web de Contes.Cat podeu trobar un recull de dites d'hivern per preparar a l'escola. Cliqueu AQUÍ i anireu tot drets a l'enllaç. Està molt bé perquè dona l'oportunitat de llegir-les i imprimir-les tant en lletra de pal com en lletra lligada.
Aquest web és alguna cosa més, també trobareu lletres de nadales, contes, endevinalles, dites populars, contes en anglès, cançons populars, música, història,etc. Desitgem que us agradi força i que us sigui d'utilitat.

Nadal

NADAL!!

Aviat celebrarem les festes de Nadal. Molts són els preparatius a casa i a l'escola.
Compartim amb vosaltres altre glog amb un seguit d'activitats i cançons tradicionals que esperem que us agradin tant com a nosaltres.