SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

8 mar. 2011

LA IMPORTÀNCIA DE LES CANÇONS A L'ESCOLA

Hi ha una relació directa entre la nostra veu i el nostre estat anímic; quan parlem la nostra veu pot sonar alegre, trista, brillant, apagada, segons com ens trobem.

Quan cantem, el cervell no sap si estem contents o tristos, ja que al cantar s'activa una zona cerebral distinta a la de la parla, per aquesta raó molts tartamuts al cantar o recitar un vers de memòria no quequegen. Al cantar es produeix un alliberament d'endorfines (hormona destinada a alliberar una substància en el cervell que produeix benestar), per això quan cantem canvia el nostre humor, tot el nostre cos vibra, estem atents a la lletra i a la música de la cançó, a la forma en com impostem la veu, a la respiració ... per tal que soni brillant.

La poesia i el cant tenen un aspecte terapèutic, és una forma de treballar les emocions i transformar els estats d'ànim negatius i l'estrès, donant un altre ritme a la vida. Cantar no és només repetir la lletra i la música d'una cançó, és gaudir d'un instrument natural, propi, que sempre va amb nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada