SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 mar. 2011

Abecedari en anglès

ABECEDARI EN ANGLÈS

Per ensenyar els més petits l'abecedari en anglès aquí tenim un vídeo amb una cançó de Hip Hop  molt divertida, amb els personatges de Barri Sesam i With Miles.
I per completar el treball afegim  un enllaç a una pàgina de la pàgina web Primera Escuela.com on podeu descarregar diversos models d'abecedaris per treballar l'idioma anglès i on també trobareu un munt d'activitats i materials per tota l'etapa d'Infantil.20 mar. 2011

EL NOSTRE PRIMER ANIVERSARI!!


Sí, sí! El 21 de febrer vam fer 1 any amb el blog Somnis de Colors. I com que més val tard que mai, aquí deixem el nostre petit homenatge a tots els que ens heu seguit.


Volem dona-vos les gràcies a tots i totes els que ens visiteu, confieu en nosaltres, ens seguiu i ens animeu. En aquest any hem conegut blogs fabulosos on darrera havien persones encara més fabulosas, hem fet un munt de troballes que ens han enriquit personal i professionalment... i només per això ha valgut la pena. Qui ens havia de dir que un treball de la facultat arribaria a aquest punt?

I per seguir en la nostra línia us adjuntem alguns enllaços on podreu descarregar dibuixos d'aniversaris:
-
Dibujos para pintar En aquesta pàgina també trobareu manualitats per fer targetes d'anivesaris.
Jugar y colorear Una pàgina web que també ens proporciona manualitats, contes i endevinalles, jocs...


BENVINGUDA PRIMAVERA!!
-
myspace layoutsAvui, 20 de març, comença la primavera. En algun lloc he llegit que només uns grans magatzems es preocupen de fer-nos saber quan canvien les estacions de l'any (sic). Hi hauria molt a parlar... a l'escola sempre es treballa el pas del temps de diverses maneres, i sí, des d'infantil: els dies de la setmana, els mesos de l'any, les estacions, les hores... I es fan activitats molt maquetes relacionades.
-
Mireu què van fer a una escola! Van pintar els vidres de tota l'escola iamb arbres, flors i animalons. Les fulles dels arbres són cors de colors que representen als pares. Cada classe va fer el seu arbre. No ho trobeu original? Si voleu saber una mica més aneu a Idees Magistrals , un blog amic que sempre ens aporta molt bones idees. També hi ha algunes propostes d'activitats relacionades amb la primavera que ens poden ser útils.


La primavera és un centre d'interès molt motivador pels infants i l'arribada d'aquesta estació ens ofereix un ventall de possibilitats molt ampli per treballar a l'aula.
myspace graphics

16 mar. 2011

PLANTILLES DE DISSENY

I parlant de decorar el blog, aquí teniu un altre enllaç per insertar plantilles de disseny. Heu d'anar a Block Background. Trobareu unes plantilles molt maquetes i també ens proporcionen encapçalament per insertar el títol o el nom del bloc. proporcionen el codi a sota de cada plantilla i són gratuites. Segur que us agradarà força !!
Els pasos a seguir per insertar plantilles els vam explicar anteriorment en altra entrada que vam fer de plantilles de disseny. Si teniu algun dubte de com fer-ho aneu consulteu l'altre enllaç que ho indiquem pas a pas, ja veureu que és molt fàcil.

Calendari

CALENDARIS

Comparim amb vosaltres aquesta pàgina on ens faciliten calendaris per insertar en el nostre blog o pàgina web de manera gratuita. Només heu de copiar el codi i enganxar-lo a la zona on voleu que surti, però AL TANT!! Heu de canviar a la part del codi on hi ha tres X pel número del calendari que us agradi. Aquí en teniu unes mostres de calendaris Disney que trobareu a aquesta adreça per decorar els vostres blogs d'infantil, tot i que n'hi ha de diferents temàtiques:

MIRÓ
L'art és bo per l'aprenentatge dels infants perquè:
- Aquests aprenen utilitzant els sentits i l'art és ideal en aquest procés.
- Necessiten un lloc en l'escola per expressar-se.
- Estimula als nens a parar més atenció a allò que els envolta.
- Fomenta l'autoestima
- Desenvolupa la coordinació entre ulls i mans
- Ensenya a pensar que pot haver més d'una solució per a un problema
- Ensenya als infants a pensar creativament per solucionar un problema
- Quan l'art està integrat en altres matèries del programa escolar els nens estan més motivats en el procès d'aprenentatge.
- L'art porta els recursos culturals de l'entorn a l'escola.
- L'art proporciona un mitjà per atravesar estereotips racials, barreres i prejudicis


 

Els nens i nenes són capaços de reproduir obres d'art de manera espectacular. Per iniciar als infants en els elements, recursos i tècniques plastiques els podem proporcionar activitats, tallers motivadors a partir d'artistes com Miró. Les seves obres estan impregnades de color, llunes, estels, ulls... elements que sens dubta els infants reconeixeran i gaudiran. Qui ha dit que no sap pintar?

Aquí teniu un conte per començar

15 mar. 2011

Materials per a l'aula

MATERIALS PER A L'AULA

Una pàgina web que comparteix amb tothom un excel·lent material per decorar l'aula: Tenen làmines del temps, de números, per elaborar jocs, lletres (en color i en blanc i negre), pòsters d'aniversaris, targetes i diplomes. Us deixem una petita mostra.


Ens proporcionesn les descàrregues i només hem d'imprimir i plastificar (si cal). Si voleu accedir a la pàgina heu de fer clic AQUÍ

9 mar. 2011

EL CAZO DE LORENZO

Aquí teniu un preciós conte ple de sensibilitat i valors, per treballar a l'aula i ... per què no? a casa amb els fills. 

Aquí veiem la importància de centrar-nos en les qualitats dels nens i nenes amb discapacitats, en el que poden fer més que en el que no poden fer, i veure el seu "cazo" com un tret més del que pot treure aventatges. Al cap i a la fi, cadascú portem el noste "cazo" a la vida, però en el cas de les persones amb discapacitats es fa més evident i és molt necessàri que els que treballem amb ells, els docents, la família, la societat en general... creguem en ells i els donem l'oportunitat de desenvolupar al màxim les seves capacitats, d'acceptar a cadascú tal com és i ajudar-los a sentir-se acceptats i estimats, a ser feliços. 

Aquest conte l'he explicat a infants de 3 anys i a adolescents de 16 i puc asegurar que arriba al cor de tothom el missatge implícit que porta. Què en penseu?

8 mar. 2011

LA IMPORTÀNCIA DE LES CANÇONS A L'ESCOLA

Hi ha una relació directa entre la nostra veu i el nostre estat anímic; quan parlem la nostra veu pot sonar alegre, trista, brillant, apagada, segons com ens trobem.

Quan cantem, el cervell no sap si estem contents o tristos, ja que al cantar s'activa una zona cerebral distinta a la de la parla, per aquesta raó molts tartamuts al cantar o recitar un vers de memòria no quequegen. Al cantar es produeix un alliberament d'endorfines (hormona destinada a alliberar una substància en el cervell que produeix benestar), per això quan cantem canvia el nostre humor, tot el nostre cos vibra, estem atents a la lletra i a la música de la cançó, a la forma en com impostem la veu, a la respiració ... per tal que soni brillant.

La poesia i el cant tenen un aspecte terapèutic, és una forma de treballar les emocions i transformar els estats d'ànim negatius i l'estrès, donant un altre ritme a la vida. Cantar no és només repetir la lletra i la música d'una cançó, és gaudir d'un instrument natural, propi, que sempre va amb nosaltres.

Quince cuentos para crecer

BLOGS ESPECIALS

En Borja ens pregunta en el seu blog QUINCE CUENTOS PARA CRECER
- Cada quant feu servir els contes infantils a la vostra aula?

Els que treballem amb infants coneixem la importància dels contes a l'aula, són importants per desenvolupar l'estímul lector en els nens i nenes, contribueix en el desenvolupament del llenguatge, però també els permet imaginar mons plens de fantasia i creativitat. Altra funció dels contes és que els permet identificar-se amb els personatges i amb els seus problemes, facilitant-los experiències i situacions que els ajudarà a integrar-se en el món que els envolta i a assolir més seguritat en si mateixos. 

Les estones de contes són estones de gaudir i aprendre. A aquest blog els trobem en forma de poesia, de vídeo, i els regala amb una sensibilitat especial, com ho fan les persones que s'estimen la seva tasca.

Us portem un enllaç cap a QUINCE CUENTOS PARA CRECER que ens ha semblat tant i tant especial i esperem, com sempre, que us agradi força.