SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

29 may. 2011


PEQUERECETAS és un web que volem compartir com idea interessant per treballar amb els nens i nenes, ja sigui des de casa com des de l'escola. 

Hi ha alguna cosa més divertida que manipular aliments, empastifar-se de farina i a continuació menjar-se el que hem fet? 

Als infants els agrada força i des de l'escola es pot treballar des de l'alimentació sana, fins les matemàtiques (mesures, volum, conservació de quantitats...), el llenguatge (escriure els ingredients, les receptes), les TIC (fer recerca a Internet), coneixement del medi - d'on venen els aliments? -, habilitats per a la vida... - tothom ens hem d'alimentar, oi que si?

Trobem interessant aquesta pàgina també perquè contempla els casos dels infants amb al·lèrgies, els celíacs... amb aquests nens i nenes hem d'anar amb molta cura i està molt bé que es dediquin espais en aquest sentit.

27 may. 2011

ACUDIT

Imagina aula viva és el blog de l'Eva, una mestra d'infantil, en el que veurem el seu treball, les seves inquietuts a partir d'activitats que desenvolupa a l'aula, articles, slides...

En aquesta ocasió, compartim la seva publicació 5 ideas clave para la innovación educativa, de Fran Iglesias, que trobem força interessant.

1. Deixa d'ensenyar.
2. Desafia al teu alumnat.
3. Fes que la teva aula sigui el món.
4. Dona veu al teu alumnat.
5. Evita el "menjar ràpid"

POR CUATRO ESQUINITAS DE NADA

Aquí tenim un conte que representa de manera clara i senzilla com treballar a partir d'una educació inclusiva.El "quadradet" sempre serà un "quadradet". És més fàcil que tinguem la voluntat d'acollir a cadascú tal com és, amb les seves diferències, i que adaptem els recursos i les eines per tal que tothom tingui l'opotunitat de desenvolupar les seves capacitats el màxim posible. 

Segons les facilitats que l'entorn proporciona, els infants es desenvolupen d'una manera o d'una altra; és per pensar una mica, oi que si?

Per tots/totes aquells/ aquelles que esteu interessats en l'educació emocional i la seva aplicació a l'aula, El web de la Teresa ens ofereix un ampli ventall d'activitats veritablement magnífiques, pràctiques i creatives de les que podem agafar algunes idees. 

Comparteix diversos enllaços en els que trobarem des de el que és escolta activa, dinàmiques de grup per Núria Alart, resolució positiva de conflictes, mediació, activitats per fomentar l'atenció i la reflexió...fins a recursos web d'ella mateixa. 


Tanmateix, té un blog que va ser premiat al 2009 anomenat Educació Emocional, una filosofia de vida i que estem segures que també us agradarà per les seves aportacions en aquest camp. Ja ens direu què en penseu!!


TrenclaclosquesL'educació és un trencaclosques que anem formant poc a poc, peça a peça, idea a idea. Amb aquestes boniques paraules l'Ester ens introdueix als seu blog d'infantil , en el que trobem activitats ben maquetes que ens endinsa en el que es fa educació Infantil des de la professionalitat, la vocació, la il·lusió per les coses ben fetes.

Per tal que feu un tastet del que ens aporta fem l'enllaç, en aquesta ocasió a una activitat relacionada amb la música i la pintura des d'un treball a partir de la filosofia 3/18. Només heu de clicar a la paraula TRENCACLOSQUES. A veure què us sembla!!

Un cor, un premi

UN COR, UN PREMI

Què n'est de bonic i de refrescant aquest premi que aquesta vegada ens arriba des dos blogs, per la qual cosa estem dobklement agraïdes i ens ha fet molta il·lusió. Moltíssimes gràcies a Ester de Trencaclosques i a Eva, d' Imagina Aula Viva.

Des d'aquí i encara que sigui una mica redundant, acceptem i agraïm aquest cor de tot cor.


 Un petonet a tots els que ens seguiu!!