SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

26 jul. 2011

XuxuLanstrum

XUXULANSTRUM


Volem compartir aquest web que ens mostren diverses il·lustracions ben maquetes; podem trobar des de felicitacions per diferents events i festivitats, fons d'escriptori, idees diverses per decorar... fins a làmines per pintar que només s'han de descarregar en format PDF i les tenim llestes per imprimir. Les imatges que afegim en són una petita mostra. Oi que són boniques? Una coseta sí que ens demanen, que fem un bon ús de les imatges...no podria ser d'una altra manera...

XUXULANSTRUM també disposa de facebook  des d'on aporten novetats, els seus treballs, i des d'on els podem seguir si ens agrada.

INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES A L'ESCOLA I A LA VIDA


Howard Gardner defineix la intel·ligència com la "capacitat de resoldre problemes o elborar productes que siguin valiosos en una o més cultures". Gardner aporta tota una teoria on podem veure que cadascú de nosaltres disposem de, al menys, vuit intel·ligencies, desenvolupades de manera única. Ens diu que totes són importants i que totes es poden cultivar. És una nova concepció sobre la/les intel·ligències que hem de tenir en compte a l'escola. Us deixem dos vídeos que trobem significatius, a veure què us sembla.


14 jul. 2011

Guia de formació

GUIA DE FORMACIÓ TIC PER A PARES I MARES

Qué són per a tu les TIC? Les Tecnologies de l'Informació i la Comunicació s'han de conèixer per poder saber com i per què les fan servir els infants. Aquesta pàgina web que us portem, Educar para Proteger, ha estat publicada per la Junta d'Andalusia i és una bona eina d'informació per els pares i mares, per saber com entenen els fills les TIC. No es tracta de dominar la tècnica, potser els nens i nenes d'avui tindrien més a dir,  ja que són nadius digitals, però són els pares qui decideixen què fer amb elles, per a què utilitzar-les, d'una manera profitosa, responsable i segura. La millor manera? Disposant d'una informació clara i precisa com la que ens ofereix aquest web. Esperem que us sigui de força utilitat.

Aquesta informació també pot ser d'interès per els formadors, mestres i mestras, per compartir-la amb les famílies, per entendre una mica com se senten a vegades davant tants canvis tecnològics. Tanmateix per protegir als nanos, ja que les noves tecnologies obren tot un món de comunicació que s'ha de poder "controlar" d'alguna manera, preveure els perills que comporten a vegades, entenent que els més petits ho veuen com joguines digitals.

8 jul. 2011

RECURSOS EDUCATIUS PER L'ESTIU

Els mesos d'estiu són també un bon moment per a continuar aprenent. Aquest escriptori d'estiu acosta als infants a un altre espai educatiu fora de les aules.

Un any més aquest Portal d'Educació segueix "Obert per vacances" durant els mesos d'estiu, amb recursos per a totes les edats. 


Al disposar de recursos diferenciats per edats, tot l'alumnat tindrà l'oportunitat d'aprendre conceptes nous i repassar altres que ja coneix, tot divertint-se amb els jocs proposats. Aquest any,  es ressalta especialment, l'anglès com a protagonista; una aposta important pel bilingüisme, ja que moltes de les aplicacions es troben en anglès.

S'hi poden trobar més de 100 activitats i jocs diferents repartits entre tots els recursos educatius  d'aquest espai, especial per a les vacances d'estiu,on els infants podran fer un repàs dels conceptes curriculars treballats, mitjançant jocs d'habilitat i d'observació per a totes les edats.