SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

24 ago. 2011

Sistema Educatiu Finlandès

SISTEMA EDUCATIU FINLANDES

Un sistema educatiu públic que funciona a tots els nivells, el millor valorat del món. Com s'ho fan? Quines diferències significatives hi ha amb el nostre? Mireu i compareu. Què en penseu?
19 ago. 2011

Blogs especials

PREMISAixò sí que és refrescant!! Hem rebut des del blog de l'Elena, Idees Magistrals, aquest regal tant "fashion". L'Elena celebra les 300.000 visites d'una manera molt maca (ens sembla que alguna idea copiarem, és força original i plena de bon humor).

El premi, ho hem de dir, comporta unes condicions especials: s'ha d'enviar a altres blocs amics i s'ha d'escriure 7 coses sobre un mateix, així que, apa! Anem-hi!

1. Quan vam començar aquest blog, amb molta il·lusió, com part d'una assignatura de la carrera de Magisteri, mai no vam pensar que estaríem "tant de temps" amb ell.
2. Des d'aleshores, hem conegut un munt de mestres, professionals de l'ensenyament, que ens fan creure que no ens hem equivocat de professió.
3. El blog ha esdevingut un nexe d'unió de les componenets del grup i, d'alguna manera, d'algunes companyes de promoció.
4. Quedem de tant en tant per explicar-nos com van les coses i celebrem juntes els nostres aniversaris.
5. Estem esgarrifades per tot el que ens queda encara per estudiar, per aprendre... També encantades perquè és veritablement el que ens agrada.
6. Ens agrada la música, l'art, viatjar... i les compres!! 
7. Cadascuna hem seguit el nostre camí; totes estem a la borsa de personal docent. Una s'ha tret cinquè d'anglès, altra ha estat un any en una llar d'infants, altra no perd oportunitat per estar en contacte amb els infants, quatre estem estudiant psicopedagogia, una és directora d'una llar d'infants...

I compartim aquest premi amb:
1. Tinta Fresca Vlog, el blog insignia de la facultat, el blog que aglutina tots els blogs que aniran sortint dels diferents ensenyaments de Magisteri, i a la seva creadora, Janaina.
2. e-DuQuEm, un blog infantil que va nèixer amb el nostre, d'una mestra d'infantil que gaudeix del que fa.
3. Bombolles de sabó, que hem descobert a Tinta Fresca Vlog
4. Mi sala amarilla, dels primers descobriments que vam fer i del pensem que és un exemple del que es pot aconseguir amb interès i dedicació.
5. Didacmus, un blog que seguim, admirem i respectem, dedicat a l'estimació a la música i al que dediquem aquesta il·lustració

2 ago. 2011

Intel·ligències múltiples

TEST D'INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES ..."Gardner afirma que no existeix nomès un únic i monolític tipus d'intel·ligència que ressulti esencial per l'èxit a la vida sinò que, en realitat, existeix un ampli ventall de no menys de set varietats distintes d'intel·ligència... Aquesta visió multidimensional de la intel·ligència ens brinda una imatge molt més rica de la capacitat i el potencial d'èxit d'un nen que la que ens ofereix el CI"...

Daniel Goleman (1996) Intel·ligència emocional

Tots nosaltres presentem una configuració única, amb diferents graus, dels diversos tipus d'intel·ligència. Hem trobat una pàgina on han el·laborat un test d'intel·ligències múltiples on podem descobrir quins tipus d'intel·ligència predomina en nosaltres, quin tipus d'alumne som. També ens pot servir per veure amb quin tipus d'alumnes treballem. El grau de fiabilitat del test no el podem valorar, però sí dir que es tracta d'un web fet per una profesional de la psicologia, que és fàcil de fer, ràpid, gratuit i sobretot força interessant fer-ho. Si voleu provar, aneu a aquest enllaç PsicoActiva .