SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

14 jul. 2013

L'ensenyament en conflicte
 

L'escola no està feta només d'un professorat vocacional, motivat, amb idees i ganes de treballar, que n'hi ha...i molts. Està feta d'alguna cosa més. Intervenen molts factors: les famílies, l'alumnat, la societat, els mitjans de comunicació, els polítics i el seu intervencionisme...i, moltes vegades, quan estem defensant una educació de qualitat, ens sentim sols. Amb algunes excepcions, la majoria pensa que quan els mestres fan una reclamació o una vaga, és per defensar solament els seus interessos, i no se n'adonen que estan defensant els interessos i el futur de tots, especialment dels seus fills.

Per aquesta raó afegeixo a continuació un enllaç de un article escrit per el professor Emiliano Galasso, del 4 de juliol de 2013. Tot i que parla de la situació a un altre pais i d'un sistema educatiu diferent al nostre, i salvant les distàncies, n'hi ha problemes que ens són comuns, amb els que molts ens sentirem identificats, com ara les reflexions que fa de les hores lectives, de les decisions polítiques que es prenen envers l'educació, de la destinació que es fa dels diners, de la importància de l'educació des de casa, de les famílies, de les condicions laborals dels docents i de qui és la responsabilitat final. Només heu de clicar al títol per anar a l'enllaç de l'article.


I per finalitzar, una frase de Ayn Rand, del llibre La Rebelió de Atlas:
I un altra...


"Cap home pot tenir el dret d'imposar a un altre home una obligació no escollida, un deure no recompensat o un servei involutari."

I jo afegiria, ni tans sols en nom de la vocació.
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada