SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

17 nov. 2013

Bits d'intel·ligència

BITS D'INTEL·LIGÈNCIA: ELS COLORS

Per ensenyar als petits els colors es poden utilitzar diferents tècniques educatives: jocs, plastilina, acolorir, vídeos... La que us porto és la dels bits d'intel·ligència que fem servir a l'escola. 

Els bits d'intel·ligència van ser creats per Glenn Doman. Són un conjunt d'imatges que es presenta als nens per captar la seva atenció sobre un tema i estimular el seu aprenentatge. Es tracta de passar un seguit de làmines amb una il·lustració precisa o fotografia dient en veu alta el que representa. A l'escola primer ho fa la mestra i després se'ls passa als nens. Amb aquesta tècnica d'aprenentatge no només treballem el tema que volem, també s'està treballant la memòria, el vocabulari, l'estimulació visual i auditiva i l'atenció. Podem preparar bits de qualsevol tema que ens interessi.

Els bits dels colors es poden preparar de moltes maneres: amb cartolines plastificades solament amb el color que volem presentar (molt visuals i efectives), amb làmines amb objectes - els petits associen molt fàcilment els colors amb objectes que els resulten familiars -, o combinant les dues opcions. Algunes editorials faciliten a les escoles làmines de bits, però si a l'escola no teniu són molt fàcils de preparar i és un material que dura molt de temps. 

Aquí teniu una petita mostra del que fem. Representa les dues cares del bit que presentem als alumnes amb cartolines. Una cara de la cartolina te el color i a l'altra cara afegim objectes fàcilment identificables d'aquell mateix color i el nom escrit (en aquest cas també treballem l'associació del nom dels colors amb la paraula escrita). 


2 comentarios:

 1. Molt interessant!
  No els coneixia!

  Bona setmana!
  Sònia

  ResponderEliminar
 2. Bona setmana, Sònia!
  He passat per el teu blog i tens propostes molt interessants, et seguirem des d'aquí també

  ResponderEliminar