SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

24 dic. 2013

El Tió

EL TIÓ

Molta gent avui a la nit o demà, farà "cagar" el tió a casa, amb la família. Per els que no el conegueu, és de tradició a Catalunya que quan està a punt de arribar el Nadal, baixin els tions de la muntanya. Són uns troncs amb potes, ulls, nas i boca, que tocan a la porta, el timbre, a la pared de les llars... i es presenten amb molta gana i molt de fred. És per això que en les llars els reben, els donen de menjar i els tapen amb una manteta, també li posen la barretina. Quan arriba el dia de Nadal li canten una cançó, i com que està tant tip de menjar, caga llaminadures i regalets. A les escoles també solen venir, sempre uns dies abans que acabi el primer trimestre.
 

Quantes cançons hi ha per fer cagar el tió? A cada casa sents una diferent, a cada escola també, a cada comarca tenen les seves versions. Totes són vàlides i tenen un objectiu, que el Tió ens "cagui" regalets, oi que si? 

Mireu aquest enllaç: Cançons per fer cagar el tió, on podeu trobar un recull. A veure si trobeu la vostra! Nosaltres hem trobat una que s'asembla molt a la que cantem a l'escola i, tot i que estem al Baix Camp, ens hem adonat que potser provè d'El Priorat. Tot Infantil l'ha après. Hem estat assajant molt i molt perquè quan fem cagar el tió estigui molt content. Us agrada?Per tal que els petits es situin una mica i vegin com es fa, aquí teniu una versió més curta:

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada