SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

29 jun. 2013

ACTIVITATS PER L'ESTIU

ACTIVITATS PER L'ESTIU

Isabel Barrier 
 

Escriure lletres i mots a la sorra, 
improvisar amb cireres una joia, 
fer a base d'herbes aromàtiques colònia
i dibuixar papallones en vol rondant les flors. 


Localitzar de nit al cel constel·lacions,   
disfressar-te de fada o d'astronauta         
i ballar al capvespre la dansa del sol
al ritme orbital de música de flauta. 


              Cercar rastres d'animalons al bosc,                               
fer castells amb pedres i troncs, 
inventar embarbussaments amb límit de lletres
i fer de la conversa a fosques un joc.   


 Escriure missatges secrets, 
 enviar cartes amb endevinalles,
 retallar les revistes de la iaia
 per fer una flota de vaixells que naveguin a la platja.


Redactar un conte amb format de poema,
capbussar-se al món dels jeroglífics,
i preparar berenars originals
amb aspectes variats i aromes elegants.Escriure un receptari de plats freds,
començar a fer la carta als Reis,
o buscar siluetes dibuixades pels núvuls.
I així, coses a milers que pots fer...

TAPES D'ESTIU

TAPES D'ESTIU


Comencem les vacances. Durant els últims dies de l'últim trimestre molts mestres ens passem el temps pensant i buscant tapes divertides per fer l'àlbum dels nostres alumnes. Potser ens servirà per tenir idees per l'any que vé.

En alguna ocasió ja he inclòs l'enllaç de pàgines on podem trobar tapes maquetes. També ho faré ara, però primer, a veure què us semblen aquestes propostes...són algunes de les que més m'han agradat.


Fons marí i altres animalons


Refrescs, fruites i gelats
Vaixells


A la platja
Al cel mateix


Altres animalonsLes ilustracions i manualitats que veureu ara no són ben bé tapes, però ens poden servir de inspiració per fer les nostres creacions. M'ha semblat interessant afegir-les.


I la guanayadora d'aquest curs!!  El cranc fet amb les manetes (hem utilitzat aquest model). L'han realitxat els nostres nens i nenes de P5. I com? És important tinguem una taula preparada per estampar les mans. Aniran pasant un a un i primer una ma, a continuació l'altra i a rentar-se de seguida. Al nostre model hem afegit un sol retallat (cercle groc de cartolina) i tres petxines petites, portades per ells, enganxades per la mestra (amb la pistola de silicona). No he fet fotos, a veure si en pròxims cursos...

 
La tapa que incloc a continuació, la de les xancles, és molt divertida, la vam fer l'any passat amb alumnes de P3 (atenció! aquest no és el nostre model; les fotos, ja sabeu...). Anaven enganxades a un DINA3 tot ple de sorra de la platja. Col·locàvem la sorra a una galleda rectangular, cada nen i nena passava amb la seva cartolina, la omplia de cola i a continuació deixava cap per aball el full, fent presió amb les manetes per tal que s'agafès la sorra a tota la cartolina per igual. A continuació les penjavem a l'estenedor de la classe per deixar-les assecar i fixar la sorra. Les xancles les van punxar i pintar amb ditades de diferents colors. La cinta era de ras, la vam possar les mestres.Va ser divertit fer-ho. No cal dir que és una tapa laboriosa i que es precisen dues mestres a l'aula... també que la classe, al final de l'activitat, semblava un projecte de sorral...Tot i axí... ens ho vam passar genial!!

 


I..tal com he dit al començament... aquí teniu alguns els enllaços on podem trobar tapes fantàstiques i no només d'estiu.