SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

2 feb. 2014

Constel·lacions - Números

CONSTEL·LACIONS

NÚMEROS

El número no és l'únic mitjà que tenim per retenir quantitats a la memòria. També es poden representar quantitats per mitjà de coleccions de mostra. El principi bàsic és la correspondència número-quantitat-grafia.

Un altre procès que sovint fem servir són les coleccions de mostra de dits en l'ennumeració. Els dits permeten controlar la quantitat a partir de sensacions corporals, proporcionen informació visual cinestètica i tàctil. Per exemple, quan el donem un full de grafisme, sempre va bé que primer reseguixen amb el dit, o proporcionar als infants safates amb diferents materials (farina, sal, sorra de la platja,etc.) on puguin escriure lletres, números, dibuixar... 


Per tal d'estimular l'aprenentatge dels continguts matemàtics i crear un ambient a l'aula que faciliti aquest aprenentatge als infants, podem fer servir coleccions de mostra (constel·lacions númeriques) com les que ara us presento (aquestes tenen els seus anys, podem fer altres models com més ens agradi). 

 


És un material que podem tenir a la vista dins de la classe. També el podem imprimir i plastificar en un format més petit per tal que els infants ho puguin manipular. Ens pot donar molt de joc en el procés d'ensenyament - aprenentatge de les matemàtiques a Educació Infantil. Sempre, no ho oblidem, acompanyat d'activitats manipulatives i experimentals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada