SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

16 feb. 2014

El ninot de neu

AIXÒ ÉS NEU? TOQUEU! TOQUEU!

Recordeu el mural que vam fer per Nadal? Aquell de les ovelles... doncs aprofitant el fons i el treball del conte de El Ninot de Neu, ara hem fet el nostre mural d'hivern amb ninots de neu. Molt fàcil i divertit. 

Cada nena i cada nen ha fet el seu. L'han col·locat els ulls, el nas, la boca (amb gomets), un barret (paper de regal reciclat), una bufanda (trocets de tela) i tres botonets (amb gomets, però també quedarien molt maquets amb botonets petits de debò).

Una activitat relacionada seria jugar amb farina com si fos neu. Podem posar safates fosques o paper continu de color fosc on espolsarem farina amb un colador, com si estigués nevant. Primer de tot els deixem experimentar lliurement: tocar, olorar, tastar, enfonsar la mà... Rasca o és fina la farina?

  • A continuació els oferim estris variat per experimentar amb la farina: pots, embuts, culleres, tubs... També poden fer muntanyes i amagar objectes.
  • Dibuixar amb el dit. Podem animar als nens i nenes a dibuxar amb la farina: camins, cercles, estampar la mà, lletres números, quadrats... Els dits són com un llapis! Què divertit! Ho esborrem amb la maneta i tornem a començar?
  • Un dibuix permanent. Fem un dibuix (pot ser el ninot de neu) o la inicial del nostre nom, el nom sencer... i els nens el ressegueixen amb una barra de pegament. Tirem farina al damunt i ho espolsem. Ara ja no es pot esborrar!
I per últim, com fer neu artificial? Amb bolquers es pot! Només necessitem bolquers, aigua i un recipient. Us recomano aquest web: Experimentos caseros. Fixeu-vos bé!2 comentarios:

  1. Qué gracioso! Me parece un experimento muy entretenido para una tarde con los niños. La verdad es que colgáis cosas muy interesantes. me encanta tu blog! ;)

    ResponderEliminar
  2. Gracias! Con los niños y con los no tan niños jejeje. Eh que es divertido? Un beso muy grande!!

    ResponderEliminar