SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 mar. 2014

Vella Quaresma

CONTE VELLA QUARESMA CARNESTOLTES

 A l'escola continuem amb la tradició d'explicar als nens i nenes qui és el Carnestoltes, qui és la Vella Quaresma i què representen. Carnestoltes és el millor representant de la disbauxa i la xerinola, del Carnaval que precedeix a la Quaresma, un temps d'austeritat,un temps de descompte fins arribar a la Pasqua. 

Hi ha un conte molt maquet que ho explica molt bé. Anem a veure'l!! 


La Vella Quaresma adopta la forma d'una velleta arrugada, amb mal geni i molt seriosa. Porta un bacallà a la mà (o un bacallà a cada mà, segons el model, però és menys freqüent). Va vestida amb un devantal, una faldilla llarga i un mocador al cap. També porta un cistell amb verdures a l'altra mà. La característica més sorprenent de la Vella Quaresma? Té set cames amb els seus set peus!! Cada setmana li cantem un cançó i li treiem una cama. Quan ja li hem tret la última cama vol dir que arriba la Setmana santa i el dilluns de Pasqua.


Mireu quina Vella Quaresma desmontable més maqueta he trobat. Es pot descarregar i imprimir per col·locar a l'aula, sempre va bé reciclar-nos i tenir a l'abast material nou. 
Ens faciliten aquesta il·lustració des de la pàgina següent: publiforma90No hay comentarios:

Publicar un comentario