SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

27 sept. 2014

Construint una escola al núvul


CONSTRUINT UNA ESCOLA AL NÚVUL

Sugata Mitra


Estem en un món canviant, on els infants són capaços d'utilitzar amb naturalitat móbils, iPod, tablets, ordinadors... des de ben petits. La proposta que fa Sugata Mitra és la de l'aprenentatge  a través de les noves tecnologies, on els infants, per si mateixos, acaben aprenent, resolent dubtes, extraient la informació que necessiten per satisfer la seva curiositat. La idea és que els alumnes aprenguin per pròpia iniciativa i interès, des de qualsevol context. He de dir que és ben cert que els nens i nenes d'avui dia reben molts estímuls, les TIC fomen part de la seva quotidianeïtat i que, sense una pantalla al devant, és molt difícil tenir la seva atenció i la seva capacitat de concentració. 

Comparteixo amb vosaltres aquesta conferència que he trobat molt interessant, espero que us agradi:


Després d'escoltar el vídeo em pregunto:

L'escola va amb els temps? La renovació pedagògica va acompanyada de l'impuls de las noves tecnologies al ritme que aquestes creixen? Quins recursos econòmics es precisen? Quins canvis factibles, realistes, serian adequats?

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada