SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

18 ene. 2014

El Ninot de Neu

EL NINOT DE NEU

Amb l'arribada de l'hivern, i per començar a treballar-lo de manera motivadora, els hem passat als més petits de l'escola la pel·lícula de El ninot de neu. Està basada en un conte de Raymond Bridges, que tenim a l'aula i també expliquem als petits. Dona peu a tenir converses amb els infants tot treballant el vocabulari relacionat amb l'hivern. 


Aquí teniu la pel·lícula que, tot i no tenir cap diàleg, els nens queden encisats amb les imatges, la història i la música.Una activitat relacionada que hem fet amb ells és la de seqüències temporals, que, lligada a una història i/o conte, va molt bé per treballar l'inici, el nus i el desenllaç dels relats. Primer ho hem fet de manera manipulativa, amb unes imatges en unes làmines grans on es veu la seqüència d'un nen fent un ninot de neu, i a continuació, realitzem aquesta activitat en un full de treball amb unes imatges diferents que representen la mateixa seqüència. Targetes de Nadal

LES NOSTRES TARGETES

A les aules d'Infantil hem fet aquestes targetes per felicitar el Nadal a les famílies. Seguint amb la filosofia d'escola verde, les hem realitzat senzilles i amb material reciclat, com ara paper de diari, botons, retalls de papers que quedaven per l'escola...

P 3 

P 4


P 5
 
Les classes de P 3 també hem fet un mural de Nadal una mica diferent, tot lligat a la dita "Per Nadal, cada ovella al seu corral". Cada ovella representa un nen o una nena. Han pintat amb els dits la cara i les potes de cada ovelleta i han enganxat cotofluix al cos. Les ovelles negres (i marrons) som les senyoretes ;). Hem guarnit el cel amb unes estrelles fetes de retalls de cartolines, retallats en rectangles, amb una càpsula de cafè xafada i enganxada al mig.


6 ene. 2014

La Cavalcada de Reis

La Cavalcada de Reis  

Ja vénen!
Ja vénen! 
Ja vénen
els Reis
d'un lloc molt llunyà
que es diu Orient,
portant molts regals
per a tota la gent.
A la meva carta,
hi he fet un racó
per demnar pau
i un xic d'il·lusió.

(Lola Casas)


Després de Reis

L'endemà de Reis,
el cor embafat
de les criatures
navega per un mar 
de colors fet d'ones
de paper de regal.

(Lola Casas)