SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

25 abr. 2015

Intel·ligències múltiples

LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES I LES JOGUINES

Tots els infants destaquen en alguna cosa. Alguns són molt bons dibuxant i els agrada pintar i expresar-se a travès de la plàstica. Altres s'expresen molt bé, els agrada parlar i tenen facilitat per llegir i escriure. N'hi ha que des de ben petits, són uns cracks amb les matemàtiques, els agraden els números, resoldre problemes, realitzar senzills càlculs mentals. Tenim aquells que els encanta la música, cantar, tararejar... Aquells que tenen aquella flexibilitat corporal, que estan en constant moviment, que el mateix et fan el pino puente que una pirueta de ballet. I què em dieu d'aquells nens i nenes, líders naturals, capaços de fer amics allà on van, que mostren empatia amb el que els pasa als altres? I els que es mostren independets, amb aquella forta voluntat, que els agrada treballar solets i es pasen gran part del seu temps pensant? També tenim nens que els agrada la natura, que agafen insectes, que col·leccionen minerals, que els agraden les plantes i explorar l'entorn.

Tots tenim algun tipus d'intel·ligència predominant, des de ben petits.


Saber els tipus d'inteligència predominant en els infants ens aporta conèixer de quina manera aprenen, quines activitats els resulten més fàcils, què se'ls dòna millor, perquè són més hàbils realitzant unes determinades tasques i perquè els hi costen més altres.

Quan coneixem millor als infants i els tipus d'inteligència que predomina en ells podem ajudar-los de manera més eficaç a impulsar les habilitats en les que mostren més ampli domini  i a reforçar les que tinguin menor disposició, de manera que puguem facilitar que s'enfrentin amb èxit a aquelles situacions, tasques, que els hi costa més.

He trobat un test per descobrir les inteligències dominants dels més petits a partir de les joguines que prefereixen. Està publicat per Imaginarium. M'ha semblat senzill i curiòs per fer-lo amb els nens i nenes. Si voleu provar, segui l'enllaç clickant la imatge.Les pautes que ens donen són demanar als infants que responguin a quatre qüestions:

- El meu joc favorit és...
- Quan jugo sol/a el que més m'agrada és...
- Quan jugo amb altres nens m'encata jugar...
- Sóc molt hàbil...

No donen pautes de quina quantitat de joguines dir per cada pregunta. Si veiem que escullen totes les joguines (o poquetes, que també pot passar) els hi podem demanar, per exemple, que escullin quatre joguines per cada pregunta, per obtenir uns resultats més complets. 

El test està molt ben plantejat amb imatges. Altra proposta possible seria deixar les joguines a la vista i que escullin. 

Els resultats

Si tenen dos o més respostes predominen en:

A - Intel·ligència llingüística
B - Intel·ligència lògic - matemàtica
C - Intel·ligència espacial
D - Intel·ligència cinètic - corporal
E - Intel·ligència musical
F - Intel·ligència interpersonal
G - Intel·ligència intrapersonal
H - Intel·ligència naturalista

A l'escola, com que a vegades fem racons, podem muntar els racons amb una graella de seguiment, amb gomets, per veure quins jocs prefereixen en primer lloc, quins se'ls dona millor... i tenir així un coneixement de les intel·ligències predominats dels nostres alumnes per poder treballar millor amb ells.

4 comentarios:

 1. Muy interesante.! ! ! gracias por compartir.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. De nada! Encantada de compartir y de que compartáis.

   Eliminar
 2. Mariana!!! Aquest també és un petit tresor, com tu dius! Una abraçada Mireia Serra Busqué

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Gràcies Mireia!!

   Sort que de tant en tant ens anem trobant petits tresors en forma de nens i nenes, d'adults que encaro ho som una mica, d'agraïments, de reconeixement, de recursos ;)

   Un petó molt fort!!

   Eliminar