SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

23 mar. 2015

MINICONTESHe descobert a l'Estrella Ratón Pérez i els seus contes i minicontes. Aquest enllaç que comparteixo és per captar l'atenció dels més petits. A mi em funciona força bé amb els alumnes, també amb els de primer i segon, de cicle inicial. A vegades els explico abans de començar una activitat i d'altres, abans de marxar, quan ja hem recollit.
Jo no recordo qui m'ho va explicar per primera vegada, sé que ho vaig sentir a les pràctiques a l'escola i em va agradar molt aquest recurs. Trobo que la Estrella ho interpreta molt i molt bé.

22 mar. 2015

TAPES DE PRIMAVERA

OCELLS, PAPALLONES I ALTRES ANIMALONS...

Les flors no faltaran a les nostres tapes de primavera tot i que també podem incloure tots aquells insectes, ocells i d'altres animalons que comencem a sortir en aquesta estació de l'any. Us porto un petit recull.

Quan  fem alguna manualitat on necessitem moltes papallones, moltes flors... trobo molt útil les màquines perforadores amb formes, que ens permeten fer una gran quantitat i de diferents mides. A més a més, als infants els agrada molt utilitzar-les. 
Els models de tapa on va retallada la silueta de la papallona, la meva proposta pels més petits, és fer-la amb el punxó, que els resulta més fàcil i ens proporciona certa precisió.
Espero que aquesta selecció tan personal us serveixi, com a mi, d'inspiració. Estic molt agraïda per la generositat dels que comparteixen les seves idees, el seu treball, És impagable.


2 mar. 2015

PROJECTE LA BICICLETA
Us porto el Projecte de La bicicleta fet a P4. És divertit i engrescador i espero que us agradi. Incloc la cançó de la bicicleta, interpretada per Xesco Boix, que si la cantem amb els petits amb gestualització us ben aseguro que els encanta.


Tot i que al projecte inicial no hem inclòs cap poesia, sempre és bonic tenir-ne una relacionada. Ho deixem al calaixet de propostes de millora i afegeixo aquesta bonica poesia de la Joana Raspall, que he trobat al blog Lectures a l'ascensor.

El noi de la bici

Pedala que pedala...
va carretera enllà.
Visca la bici nova!,
que lleugera que va!
Les cames s'enforteixen!
Amb un pinyò tan fi
no es cansa ni una gota
i fa doble camí.
No te enveja dels cotxes
que li passen davant,
ni tampoc de les motos
que sempre van roncant.
La bici no fumeja,
ni embruta l'aire, gens;
no pot encendre els boscos.
Els pins estan contents!