SOMIEM JUNTS?

BENVINGUTS a aquest blog d'Infantil.

Aquí COMPARTIRE amb vosaltres experiències, projectes, recursos, dubtes, opinions... i tot allò que us interessi pel que fa a l'educació dels més petits.

Així doncs, espero que aquest espai sigui alguna cosa més que un lloc d'intercanvi, un espai d'IL·LUSIONS comunes.

25 abr. 2015

Intel·ligències múltiples

LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES I LES JOGUINES

Tots els infants destaquen en alguna cosa. Alguns són molt bons dibuxant i els agrada pintar i expresar-se a travès de la plàstica. Altres s'expresen molt bé, els agrada parlar i tenen facilitat per llegir i escriure. N'hi ha que des de ben petits, són uns cracks amb les matemàtiques, els agraden els números, resoldre problemes, realitzar senzills càlculs mentals. Tenim aquells que els encanta la música, cantar, tararejar... Aquells que tenen aquella flexibilitat corporal, que estan en constant moviment, que el mateix et fan el pino puente que una pirueta de ballet. I què em dieu d'aquells nens i nenes, líders naturals, capaços de fer amics allà on van, que mostren empatia amb el que els pasa als altres? I els que es mostren independets, amb aquella forta voluntat, que els agrada treballar solets i es pasen gran part del seu temps pensant? També tenim nens que els agrada la natura, que agafen insectes, que col·leccionen minerals, que els agraden les plantes i explorar l'entorn.

Tots tenim algun tipus d'intel·ligència predominant, des de ben petits.


Saber els tipus d'inteligència predominant en els infants ens aporta conèixer de quina manera aprenen, quines activitats els resulten més fàcils, què se'ls dòna millor, perquè són més hàbils realitzant unes determinades tasques i perquè els hi costen més altres.

Quan coneixem millor als infants i els tipus d'inteligència que predomina en ells podem ajudar-los de manera més eficaç a impulsar les habilitats en les que mostren més ampli domini  i a reforçar les que tinguin menor disposició, de manera que puguem facilitar que s'enfrentin amb èxit a aquelles situacions, tasques, que els hi costa més.

He trobat un test per descobrir les inteligències dominants dels més petits a partir de les joguines que prefereixen. Està publicat per Imaginarium. M'ha semblat senzill i curiòs per fer-lo amb els nens i nenes. Si voleu provar, segui l'enllaç clickant la imatge.Les pautes que ens donen són demanar als infants que responguin a quatre qüestions:

- El meu joc favorit és...
- Quan jugo sol/a el que més m'agrada és...
- Quan jugo amb altres nens m'encata jugar...
- Sóc molt hàbil...

No donen pautes de quina quantitat de joguines dir per cada pregunta. Si veiem que escullen totes les joguines (o poquetes, que també pot passar) els hi podem demanar, per exemple, que escullin quatre joguines per cada pregunta, per obtenir uns resultats més complets. 

El test està molt ben plantejat amb imatges. Altra proposta possible seria deixar les joguines a la vista i que escullin. 

Els resultats

Si tenen dos o més respostes predominen en:

A - Intel·ligència llingüística
B - Intel·ligència lògic - matemàtica
C - Intel·ligència espacial
D - Intel·ligència cinètic - corporal
E - Intel·ligència musical
F - Intel·ligència interpersonal
G - Intel·ligència intrapersonal
H - Intel·ligència naturalista

A l'escola, com que a vegades fem racons, podem muntar els racons amb una graella de seguiment, amb gomets, per veure quins jocs prefereixen en primer lloc, quins se'ls dona millor... i tenir així un coneixement de les intel·ligències predominats dels nostres alumnes per poder treballar millor amb ells.

23 abr. 2015

Paradeta de Sant Jordi

A l'escola avui fem una paradeta per vendre diversos articles que han elaborat els alumnes de Cicle Inicial. La iniciativa ha estat pensada amb l'objectiu que els dinerets que es recaudin siguin destinats per abaratir els preus de les colònies que faran al juny.

Han fet imants per la nevera en forma de rosa, Sant Jordi i la princesa amb xupa-xups, barrets de princesa, escuts i espases de Sant Jordi,punts de llibre...

Mireu que maquets!!
Una coseta sobre els punts de llibre que venen a continuació. Els van fer els nens tal qual, donant-lis la plantilla dibuixada i tires de goma eva de color vermell. La idea era enganxar les tires en forma de creu; enganxar amb el pegament de barra que tenen els alumnes a l'aula, missió impossible... tampoc amb cola blanca. Vam optar per enganxar-lo amb silicona i com que teniem una de brillantina vermella al calaix ... pensat i fet. El resultat no són escuts perfectes però tenim clar que el que importa és el procès, l'aprenentatge i la il·lusió que tenen els nens en fer aquestes activitats.Esl escuts que hem fet a segon han estat creats i elaborats pels infants. Els hem proporcionat la fullola tallada i amb els forats per, posteriorment, passar unes cordes que seveixin per agafar-los. Els nens i nenes han dibuixat amb llapis el seu model (van estar molt motivats i creatius) i després l'han acolorit amb pintura i pinzell. Com que amb pintura la precisió de dibuix no era gaire bona, hem resseguit amb retolador permanent els dibuxos - una vegada estava seca la pintura - per ressalatar-los. Us porto algunes models d'aquests escuts, a veure què us semblen.


PREMI PARABAITS

Amb molta il·lusió i agraïda faig aquesta entrada, tot pensant que hi ha gent que segueix el treball que es fa i els agrada. Somnis de Colors ha rebut aquest premi de L'Anna del blog Petit Món i de Mònica Castillo del blog Mestres idees per compartir.


Les normes del premi són:
- Anomenar a qui te'l dona.
- Inserir la imatge del premi.
- Concedir-lo a quinze blogs.
- Avisar a cada blog que reben el premi.

És complicat escollir entre tants i tants blogs que fan una feina impresionant. Tenen cabuda quinze, així que allà vaig!:
 1. A Ametlla, bloguer de Compartint mirades
 2. A Magda, bloguer de Els petits Infants
 3. A Fany Sedano, bloguer de Un racont de idees
 4. A Raquel, bloguer de Els nostres moments a l'aula d'infantil
 5. A Fini, bloguer de Mi grimorio escolar
 6. A El arte en la escuela, proyecto "Con ojos de artista"
 7. A Elena, bloguer de Un rincón en casa
 8. A Mònica Flores, bloguer de Buscant idees
 9. A Lila, bloguer de A dins de l'aula
 10. A Belén, bloguer de Nosaltres també som artistes
 11. A Lluna, bloguer de Un polsim de sal
 12. A Espe, bloguer de Plastiquem
 13. A Miriam, bloguer de Els petits
 14. A Anna, bloguer de Petit món
 15. A Mònica Castillo, bloguer de Mestres idees per compartir
FELICITATS !!